01. aug. 2013

Barnet er godkjent

Merkelig stempel som i hvert fall festet på bilde, om ikke det var like lett å se i virkeligheten.

Vi har vært på seksukerskontroll med Nordahl Johannes, og både legen og helsesøsteren var fornøyd. Tilstrekkelig tilfreds, i hvert fall, selv om vekten ikke var helt på ønskemålet.

Og som bildet viser: da vi kom hjem og skulle skifte bleie, var han stemplet med et merkelig blekk som forsvant like fort som det kom. Det var et sånt typisk kjøttstempel som du kan se på fenalår og andre gode saker, bare at det klart proklamerte "Godkjent 6-ukers kontroll". Da vi skulle se nærmere etter på gutten, var det forsvunnet, gitt.

13. jan. 2013

Bolle i ovnen

Illustrasjonsbilde. På tidspunktet dette bildet ble tatt, var den virkelige "bollen" faktisk i "ovnen" :-)

Vi venter (Deo volente!) en liten pjokk - eller pjokkine - ved St.Hans-tider! Nå er vi veldig nysgjerrige på hvem det er som skal flytte inn her i huset. Vi er jo forsåvidt vant til at det flytter inn folk, siden vi jo leier ut fire rom, men dette blir trolig litt annerledes... (Forhåpentligvis!)

Etter at vi i jula begynte å formidle nyheten til folk, er det neste store punktet i utviklingen ultralyd som vi skal på mot slutten av januar.

Mor er i uforskammet god form, så nå gleder vi oss bare til utviklingen videre.

18. okt. 2012

Bryllupstur til Berlin

Oss foran Brandenburger Tor.

Vi har vært på bryllupstur! Etter tre og et halvt år er vi altså ikke lenger nygift: vi har jo vært enige om at vi er nygifte så lenge vi ikke har vært på bryllupstur...

Takket være initiativ og gave fra noen svært gode venner, kom vi oss til Berlin, hvor vi var på konsert med Berlinerfilharmonien, vandret i gater, åt god mat og trivdes på alle måter.

En verdig markering av vår gammelgifte status :-)

02. okt. 2009

Hyttetur!

Vi er på hyttetur! Det måtte en ferie til for å få oppdatert siden vår... Utenfor er det for øyeblikket sne, men vi hadde en fantastisk dag i går! Da var vi på en upretensiøs men herlig tur, hvor vi fikk smake på en bitende fjellvind, men fant oss en liten krok hvor vi nesten bare merket den gode fjellsolen mens vi åt matpakke og kjente lyngen kile oss i øret.

Nå er vi veldig glade for å ha skiftet sko på bilen, har gjort de siste par dagenes oppvask (vi kom i forgårs), og nå skal vi straks drikke de siste dråpene vann før vi tenker å sette avgårde på en liten ekspedisjon.

Det er nå forresten litt snedig å kunne koble mobilen til datamaskinen (trådløst, via blåtann), mobilen til mobilnettet, og så overføre bilde fra kamera og helt ut til deg som leser dette... Selv om jeg blir litt stressa av å være tilkoblet verden her i det som skulle være et fristed, er det jo også litt artig :-) Man får ta det vonde med det gode.

Ah, nå hører jeg Berit varmer opp mat på kjøkkenet, så jeg får vel prøve å sende dette av gårde. So long!

Tur til Sjusjøfjell. Selve Sjusjøen i bakgrunnen.

10. april 2009

Sengeliggende

Denne teksten skriver jeg fra sengen, på mobiltelefonen. Berit har nettopp sovnet ved siden av meg, men jeg får ikke sove. Klokken er halv fem, på ettermiddagen, og jeg skulle vært på vei til kirken. Vi har fått oss en skikkelig runde, Berit åpnet før helga,og jeg fulgte etter på søndag. Hadde jo håpet å få sovet mer, men helst ikke på denne måten... Heldigvis (?) er vi ganske opplagte inniblant, men så går vi plutselig ned for telling igjen. Velvel, det var på tide å oppdatere hjemmesiden, og herved er det gjort. Kommer vel tilbake med mer interessant stoff etterhvert. Der våknet dessuten Berit igjen, og hun vil ønske alle trofaste lesere en god påske (når den engang kommer, vil nå jeg tilføye). Hilsen de to påskesjuklingene...

Takkekort og galleri

 

Endelig sitter vi her og tar en ny runde (ikke minst takket være gode hjelperes innsats og støtte - kortene er tøffe, men litt arbeidssomme å lage) med takkekort - det vil si; stort sett er det Berit som skriver (hun har kanskje den peneste håndskriften av oss), mens jeg driver med diverse mer og mindre tilhørende støtteaktiviteter, for øyeblikket å oppdatere nettsiden vår litt.

Forhåpentligvis kan det skje mer oppdateringer her på siden fremover :-). Vi har nå på vei et lite galleri med bilder (med en hjertelig takk til Kalle (flickr, egen side) som har tatt de fleste), og dersom du har noen bilder vil vi være takknemlige om vi kan få en kopi. Vi har en umettelig appetitt :-)

Ellers er det oppussing det går i, ved siden av jobbing og strøing på glatta. I kveld skal vi på konsert, så litt sosialt får vi også plass til innimellom - alt i alt har vi det Meget Bra. Håper det samme for deg som er så hyggelig å lese her :-)Oppussing, oppussing, oppussing

For noen år siden tok Berit oss med på en oppsetting av teaterstykket "Pingvinhjelpen", egentlig et barneteaterstykke, og det er et par replikker derfra som har brent seg fast i vokabularet vårt siden. En replikk formidler, i stykket, den ugjennomtrengelige mur av samtale som de voksne driver med, som for barnet like gjerne kunne være opplesing fra telefonkatalogen. De voksne sier, delvis i munnen på hverandre og delvis i en slags utveksling "Oppussing, oppussing, oppussing, oppuss--", hvor på den andre bryter inn: "Jobb, jobb," og alle faller inn i koret et øyeblikk med "jobb, jobb, jobb, jobb". Denne runddansen ender naturligvis brått idet en kjempepingvin kommer marsjerende på bordet, ikke lite hjulpet av barnets manende fantasi.


I sokkelen i Bergsbakken 3 finnes det verken barn eller kjempepingviner, og derfor lite som for tiden bryter pendlingen mellom jobb og oppussing, soving og spising. Det har vært noen veldig travle uker, men vi driver jo og utformer både et par-liv og et bosted, så det skulle vel være mer underlig om dagene var like uspennende som gele fra Freia.

Jeg legger ved et mobil-bilde fra soverommet. Brors utmerkede kubein spiller hovedrollen, forøvrig ser vi en nypusset vegg med to strøk beis, gulvlisten er malt i fargen "kaffe" og ser ut til å trives bra med det. Ikke tilstede da bildet ble tatt: vårt nye gulv som går i rødtoner, med et mønster som skal minne om bredplanket eikegulv. Det har blitt en koselig liten hule der inne på soverommet nå.

Mobilblide fra underveis i oppussingen av soverommet. Denne kroken er her nesten ferdig!

30. des. 2008

Takk for fellesskapet på felles-dagen vår!

Den 20. desember hadde vi ektevigsel i Nidarosdomen. Det var en flott seremoni, ledet av pater Arnfinn fra St. Dominikus kloster i Oslo. Deretter hadde vi selskap på Kvilhaugen. Det var en kjempedag for oss to, og her vil vi bare foreløpig si en takk til alle som var med oss, enten fysisk eller på andre måter. 

Hjertelig takk, vi satte sånn pris på å treffe så mange, og på alle gaver som også minnet oss på hvor mange venner vi har rundt omkring. Det har tatt sin tid å få en slags oversikt, og nå gleder vi oss faktisk til å sende takkekort, og tenke på alle som tenkte på oss - enten med gaver eller andre slags omtanker.

03. des. 2008

Så mye skal forberedes

:-) Jaja, det er sannelig litt av et arbeid å ønske seg ting... Det er en fin erfaring å kjenne at selv om ønskelister tar en del arbeid (eller i hvert fall blir gjort så gradvis at det er et stadig tilbakevendende emne her), betyr det virkelig mer at så mange har klart å komme til festen.

Oppdaget at en god venninne hadde falt ut av listen, og ble svært trist da jeg oppdaget det og hørte at hun hadde bestilt hjemreise-billett. Heldigvis klarte hun å booke om reisen sin, og nå blir det enda større glede.

Ellers jobber vi stadig med oppussing... Det har liksom blitt sånn at Berit lager klær og jeg lager hus. Stundom hjelper vi på hverandres prosjekt, og det er fint å arbeide sammen mot et mål selv om vi jobber hver på vår måte. Det er vel nettopp slik det virker med ekteskapet også, når alt går som det skal.

Så la oss fortsette med det... :-)

26. nov. 2008

Liturgien er snart klar

Nå begynner kirkeheftet å nærme seg sine avsluttende faser. I går fikk vi laget forbønner, som vi nå skal gå gjennom med faren til Theodor. Vi har også funnet salmer og gjort noen beslutninger for at det ikke skal bli for langt.

Ellers har vi hatt et nytt produksjonsmøte med våre foreldre, og med vår restauratør Audi på Kvilhaugen.  De skal sannelig ha en stjerne for å være imøtekommende og profesjonelle! Jeg tror det skal bli et bra selskap! Vi har rikelig med kaker, men det er fortsatt litt diverse som skal ordnes.

15. nov. 2008

Ønskeliste

Nå har vi lagt ut ønskelister... Det er jo litt høflig å gi folk en viss veiledning og kanskje inspirasjon, dersom noen av våre venner skulle trenge slikt... :-) Som det står på ønskelistesiden, er det ikke noen bestillingsliste, men en hjelp hvis noen ikke alt har funnet noe - eller kunne tenke seg å komme uten! Det går jo faktisk også an. Invitasjonen er til fest, ikke til beskatning.

Naturligvis kan listen fremdeles bli justert, særlig de første dagene. For eksempel har vi ikke klart å bestemt  oss for dekketøy. Håper det likevel kan være bra å ha noen slike lister.

13. nov. 2008

Ønskeliste på vei

I går var vi på diverse butikker og prøvde å finne ut hva vi egentlig skulle ønske oss.Som Berit kommenterte: det handler jo ikke bare om å finne kule ting, men å finne en livsstil. Det er sannelig en utfordring.

Ellers er nå vaskerommet ferdigoppusset, og vi har såvidt begynt å flytte inn ting der. Nå står gangen og stuekjøkkenet for tur. Har inspisert krypkjelleren, som ser utmerket tørr og fin ut, og det ser faktisk ut til at gulvet er isolert allerede! Så sparer vi oss det arbeidet (det er alltid nok annet å ta løs på).

Berit gjør ferdig La Boheme-prosjektet i disse dager, og det skal bli godt å få krysset av dét punktet i planen. Livet går stadig videre, tiden renner hurtig avsted.

Nå skal vi snart legge ut en ønskeliste, hvis noen er interessert. Følg med til helga, sier jeg bare.

05. nov. 2008

Grosse Pläne

Da har vi stort sett fått inn de siste adressene,  og til helga blir det den store ønskeliste- og liturgi-dagen. Ting begynner virkelig å ta form, og vi gleder oss stadig mer til alle som kommer.

Ellers har Bård og jeg (Theo) malt taket på vaskerommet, så også oppussingsprosjektet er underveis. Herlig!

04. nov. 2008

Fiksing her og der

Noen småting skjer langs med alt det andre her: Vi har fått av gårde noen konvolutter hvor vi ikke hadde riktig adresse, og mottatt en konvolutt med prøvingspapirene, og en Svært Søt Sending som svar på invitasjonen. Ellers registrerer vi stadig at folk er klar for å være med, og det er jo genialt. I tellende stund er vi på 49 bekreftede gjester! Enda noen dager til vi har bedt om svar, så det blir spennende å se hvor mange vi blir til sist.

Ellers er det - sånn delvis bryllupsrelatert - oppussing som står i fokus. I kveld kommer Bård en tur for å hjelpe meg å male litt mens Berit er på jobb. Har plukket av en boks som skjuler rør på kjøkkenet, og ser at vi ikke kan gjøre så mye med taket der. Like greit - så kan vi gå rett løs på veggene. Kanskje vi skal male taket, forresten. Oh well. Det blir vel mer oppdateringer her etterhvert.

24. okt. 2008

Halvgift og helgift

Ettersom ekteskapsinngåelsen har to sider, både en sivilrettslig og en kirkerettslig, er det flere hatter på den som er prest på en slik dag. Nå viser det seg at prester som tilhører Oslo, som pater Arnfinn, ikke har myndighet til å forestå den sivilrettslige delen utenfor sitt bispedømme. Hvert bispedømme er i dette perspektivet nemlig å anse som en egen enhet, og i Trondheim har vi en egen biskop.

Berit og jeg kommer derfor til å ha en sivilrettslig "ekteskapsinngåelse" på tinghuset (hvor du lover å stå ved din ektefelle i gode og onde dager, til døden skiller - eller forresten, dessuten lover man etter lovendringen 4. juli 2003 at man også kan skille seg før den tid, hvis man vil) på et foreløpig uvisst tidspunkt, og så selve den kirkelige, egentlige ekteskapsinngåelsen den 20. desember.

22. okt. 2008

Engelsk seksjon

La til en bitteliten engelsk seksjon, så de gjestene vi har invitert fra utlandet kanskje føler seg litt mer inkludert. Foreløpig ligger det bare lenker til Trondheims og Nidarosdomens offisielle nettsider, men det er jo alltid noe. Sidene er fine, de, og hvis du vil vite litt om Trondheim eller Nidarosdomen, finner du sikkert knappen for de norske sidene der også.

17. okt. 2008

Den store printing- og konvoluttøkten

I dag har vi skaffet konvolutter, skrevet ut (og krøllet adskillige i papirmatingsmekanismen) i stort og lite format, brettet, limt, ført lister, gjort nye trykk, innsett at de siste adressene må skaffes og alt annet som hører til en vakker innspurt på invitasjonsutsending. Så nå er det bare å vente (bortsett fra at svært få vet om denne siden før invitasjonen kommer dumpende...), i hvert fall for de fleste! Så kommer noen flere etterhvert...

16. okt. 2008

Små konvolutter er stilige konvolutter

Roar tipset oss om at konvoluttene kanskje var for små å sende i posten. De mangler en halv centimeter på bredden, og en tomme på lengden. Argh! De Mange Komplikasjoner (tm)! Her har vi stabelvis med invitasjoner endelig skrevet ut, og så punkterer prosjektet på en slik filleting.. Nuvel, vi skal vel finne ut av det.

15. okt. 2008

Siden er oppe å kjøre

Da er vi igang med nettside også... Det ble litt prekært å få fikset denne siden nå som de første invitasjonene endelig (!) er ute i verden. Nå er det imidlertid stoff på alle sidene, tildels også ganske interessant stoff her og der. Ting skal bli mer fancy og utfyllende etterhvert, men foreløpig er det i hvert fall litt info på plass... Vi skal blant annet få oss en gjestebok, men inntil da kan du jo sende oss en epost hvis du vil.